Ny

HÅLLBARA SOCIALA MEDIER

Hur skapar man en hållbar tillvaro på sociala medier?Sociala medier har varit en del av mitt liv i ca 10 år och jag vill nog inte veta hur många timmar som jag spenderat på Facebook, Instagram och Youtube sammanlagt. Idag spenderar jag mycket tid på...

DEBATTEN OM SOJA

Är soja bra eller dåligt för miljön?För några år sen ville jag ta itu med varför min mage gjorde ont och blev uppblåst efter i princip varje måltid. Jag testade då att sluta med laktos vilket funkade väldigt bra för mig. Men istället för komjölk så började...

KOMBUCHA – DEN ULTIMATA GUIDEN

Hur du gör kombucha och varför du bör dricka det! Oj oj oj va jag gillar kombucha. Jag får många frågor om vad kombucha är, hur man gör egen kombucha och varför man ska dricka det. I detta inlägget besvarar jag förhoppningsvis alla dina frågor i en steg...

LUFFA – HUR GÖR MAN?!

Vad är luffa och hur gör man det egentligen själv? Efter att jag la ut en bild om att man kunde odla och använda luffa som en tvättsvamp så var det många som intresserade sig och ville veta mer. Sanningen är att jag inte heller visste mycket mer än det som...

TELLUS A OCH DEN SJÄLVISKA MÄNNISKAN

Varför gör vi inte allt för att lösa situationen? Detta korta inlägg handlar om mina tankar kring vår fina planet samt om hur svårt det är att göra en förändring när man kanske egentligen inte är beredd att offra det som man har. Det är inte varje dag som jag stannar...

KAFFE OCH MILJÖ

Hur ser dina kafferutiner ut?Jag själv dricker inte kaffe då jag vägrar att bli vuxen...haha! När jag va 14 år så försökte jag verkligen att gilla kaffe men varken mjölk eller socker kunna rädda smaken i mitt fall. Dock så är det inte detta som jag ska...

ALEPPOTVÅLEN

Varför välja just en Aleppotvål? Det är så många som pratar om Aleppotvålen och vilka fina egenskaper den har, men vad är det egentligen som är så himla bra med just denna tvål? Jag har läst på lite mer och delar gärna med mig av den informationen som jag...

ZERO WASTE TAVLOR

Äntligen är dem här! Tillsammans med Lena på Ideator så har vi tagit fram några posters som gör dig och mig påmind om att det är viktigt att tänka på vår miljö - VARJE DAG. Motivet på vardera poster visar ett exempel på hur man kan inreda olika rum på ett...

SAKER DU KANSKE INTE VISSTE OM MIG

Mer utförliga svar på Instagrams quiz Hej allihop! Jag är en person som verkligen försöker bli mer snäll mot mig själv och jag jobbar dagligen på att ge mig själv komplimanger. Idag är jag faktiskt lite stolt över mig själv då jag har åstadkommit så mycket under bara...

Surskölj

Surskölj istället för balsam! Att använda något som heter surskölj i sitt hår kanske inte låter så lockande, men jag lovar att är en hit! Jag hörde talas om surskölj för ca 6 månader sen när jag fortfarande använde "vanligt" kommersiellt balsam. Jag tyckte att det lät...

Mer utförliga svar på Instagrams quiz

Hej allihop! Jag är en person som verkligen försöker bli mer snäll mot mig själv och jag jobbar dagligen på att ge mig själv komplimanger. Idag är jag faktiskt lite stolt över mig själv då jag har åstadkommit så mycket under bara en enda dag! Jag hoppas att ni har haft en lika givande dag som jag, och om ni inte har det så finns det många dagar kvar i livet att ta vara på lite bättre – no worries!

I detta inlägget tänkte jag svara lite mer utförligt på quizfrågorna som jag hade på Instagram igår. Vi sätter igång direkt!

– Hur gammal är jag?
Jag är 23 år gammal och fyller 24 år den 7 februari. Lite kul att ni trodde att jag va 27 år, men jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det? Ser jag gammal ut eller beter jag mig som 27? Hmm..
– Vart bor jag?
Jag bor i Småland, i en stad som heter Värnamo. Jag trodde att denna skulle vara lätt eftersom jag har en grötig småländsk dialekt, men tydligen så trodde några ändå att jag va från Norrland!

– Hur många barn har jag?
Jag har inte barn och har inte tänkt skaffa det inom den närmsta tiden. Vi trivs bra med en katt i lägenheten.
– Vad jobbade jag med innan Tellus A?
Sanningen är att jag sålde give-aways på ett företag som producerade och tryckte på olika plastprodukter. När jag stötte på zero waste så kände jag snabbt att detta inte va något för mig och därför så sa jag upp mig för att starta mitt eget företag.
– Vad har jag för högskoleutbildning?
Jag läste internationell marknadsföring på engelska i Växjö i 3 år.
– Min favorithobby?
Att umgås med vänner och familj är absolut det bästa jag vet. Jag gillar även att träna, baka, pyssla m.m men det går inte att jämföra mot att umgås med nära och kära!
– Min favoritmat?
Enda sen jag va liten så har jag älskat skaldjur. Varje lördag så tittade jag på Bingolotto hos min farmor och farfar och åt räkor. Varje år fiskades det kräftor och att äta bläckfisk va en självklarhet för min farfar. Jag äter inte skaldjur ofta, men när jag gör det så njuter jag verkligen.
– Hur lång är du?
Hade jag blivit kort så hade jag inte varit en Vilhelmsson. Min pappa är 195cm, farfar lika lång och min faste är också runt 180cm. Så att jag är 183cm lång är ingen konstighet och jag trivs bra med min längd.
– Min personlighet?
Jag är en person som älskar att lyssna på andra men jag tycker även om att prata och diskutera allt mellan himmel och jord. Jag är även en rak och ärlig person och jag får tänka mig för ibland för att jag inte ska låta hård. Sanningen är att jag är en väldigt känslig person som har lätt för tårar och jag är en grubblare.
– Detta visste du kanske inte om mig…
Jag har i 4-5 år bakat och sålt tårtor. Det började med att jag bakade till familj och vänner när det va dags för kalas, men sen så trillade beställningarna in och ett tag bakade jag 1-2 tårtor i veckan. Jag är självlärd och det roligaste med att baka är att överraska varje kund med en fin tårta.
Det va lite mer om mig, tack till er som gissade på – så himla kul att så många av er engagerade sig.

Ta hand om dig – KRAM!

PS. Glöm inte att gå in i fliken “HANDLA” i menyn för att hitta hållbara producenter!