Ny

HÅLLBARA SOCIALA MEDIER

Hur skapar man en hållbar tillvaro på sociala medier?Sociala medier har varit en del av mitt liv i ca 10 år och jag vill nog inte veta hur många timmar som jag spenderat på Facebook, Instagram och Youtube sammanlagt. Idag spenderar jag mycket tid på...

DEBATTEN OM SOJA

Är soja bra eller dåligt för miljön?För några år sen ville jag ta itu med varför min mage gjorde ont och blev uppblåst efter i princip varje måltid. Jag testade då att sluta med laktos vilket funkade väldigt bra för mig. Men istället för komjölk så började...

KOMBUCHA – DEN ULTIMATA GUIDEN

Hur du gör kombucha och varför du bör dricka det! Oj oj oj va jag gillar kombucha. Jag får många frågor om vad kombucha är, hur man gör egen kombucha och varför man ska dricka det. I detta inlägget besvarar jag förhoppningsvis alla dina frågor i en steg...

LUFFA – HUR GÖR MAN?!

Vad är luffa och hur gör man det egentligen själv? Efter att jag la ut en bild om att man kunde odla och använda luffa som en tvättsvamp så var det många som intresserade sig och ville veta mer. Sanningen är att jag inte heller visste mycket mer än det som...

TELLUS A OCH DEN SJÄLVISKA MÄNNISKAN

Varför gör vi inte allt för att lösa situationen? Detta korta inlägg handlar om mina tankar kring vår fina planet samt om hur svårt det är att göra en förändring när man kanske egentligen inte är beredd att offra det som man har. Det är inte varje dag som jag stannar...

KAFFE OCH MILJÖ

Hur ser dina kafferutiner ut?Jag själv dricker inte kaffe då jag vägrar att bli vuxen...haha! När jag va 14 år så försökte jag verkligen att gilla kaffe men varken mjölk eller socker kunna rädda smaken i mitt fall. Dock så är det inte detta som jag ska...

ALEPPOTVÅLEN

Varför välja just en Aleppotvål? Det är så många som pratar om Aleppotvålen och vilka fina egenskaper den har, men vad är det egentligen som är så himla bra med just denna tvål? Jag har läst på lite mer och delar gärna med mig av den informationen som jag...

ZERO WASTE TAVLOR

Äntligen är dem här! Tillsammans med Lena på Ideator så har vi tagit fram några posters som gör dig och mig påmind om att det är viktigt att tänka på vår miljö - VARJE DAG. Motivet på vardera poster visar ett exempel på hur man kan inreda olika rum på ett...

SAKER DU KANSKE INTE VISSTE OM MIG

Mer utförliga svar på Instagrams quiz Hej allihop! Jag är en person som verkligen försöker bli mer snäll mot mig själv och jag jobbar dagligen på att ge mig själv komplimanger. Idag är jag faktiskt lite stolt över mig själv då jag har åstadkommit så mycket under bara...

Surskölj

Surskölj istället för balsam! Att använda något som heter surskölj i sitt hår kanske inte låter så lockande, men jag lovar att är en hit! Jag hörde talas om surskölj för ca 6 månader sen när jag fortfarande använde "vanligt" kommersiellt balsam. Jag tyckte att det lät...

Äntligen är dem här!

Tillsammans med Lena på Ideator så har vi tagit fram några posters som gör dig och mig påmind om att det är viktigt att tänka på vår miljö – VARJE DAG. Motivet på vardera poster visar ett exempel på hur man kan inreda olika rum på ett snyggt sätt med hållbara och miljövänliga produkter!

Jag har själv väldigt svårt för att hitta tavlor som passar in i vårt hem, och sedan jag började med zero waste livsstilen så insåg jag att jag även ville ha tavlor med fina hållbara motiv. Det var dock inte så enkelt som jag trodde att hitta de motiven som jag önskade, därför kontaktade jag Lena som är en duktig fotograf. Tillsammans slog vi våra kloka huvuden ihop och tog fram fyra olika posters med fyra olika motiv. Varje poster har olika teman – kontor, kök, mat och badrum. Varje bild kommer även i två olika färgnyanser, en färgglad version och en i lite mer gråton (se här). Postern skickas till dig i ett emballage som är miljövänligt och plastfritt, samt att den kan återanvändas.

Nu finns äntligen dessa tavlor tillgängliga för er att köpa på Ideators hemsidan. Har ni fler önskemål på hållbara motiv så är det bara att maila mig på info@tellusa.se så kan vi se över detta.

Ta hand om er – KRAM!

PS. Glöm inte att gå in i fliken “HANDLA” i menyn för att hitta hållbara producenter!